torstai 17. lokakuuta 2013

Pullantuoksuinen koti (ja rappukäytävä) ja kauan kaivattu lumisade!

Moikka moi!

Täällä on kovasti ooteltu jo lumisadetta. Lähinnä siis lapset ovat.
Kerroin tyttärelle tossa alkuviikosta vai oliko peräti Sunnuntaina kun Iltasanomissa oli tiedote että Torstaina on tiedossa lumisadetta. Siittäkös riemu syntyi! Tytär kertoi kuullema päiväkodissa useaan kertaan että Torstaina sataa lunta ja sitten isänsä kaverille, sekä mummille ja papalle puhelimitse. Hieman oli vain pettymystä aamulla ilmassa kun ei lunta näkynyt missää. Harmitteli aamupalallakin ulos katsellen haikeana " miks ei tule talvi?"..
Kuitenkin tytön iloksi päivällä tuli lunta mutta seuraava harmittelu oli että "ku sie sataa vaa pieniä lumirakeita eikä tuu isoja lumikasoja".

Käytiin koko perheen voimin hakemassa bussi kyydillä leipomistarvikkeet kaupasta, jolloinka tytär valitteli matkalla ettei tykkääkkään lumesta enää ku se on liian kylmää! ja sais loppu samantien, ei oo kivaa.. kaikki kastuu! :D Kotiin kun päästiin niin jokainen oli ihan märkiä mutta maa oli hieman valkea. Nyt siellä on satanut loppuillasta vain räntää ja näyttäis et maassa ei ole enää lumesta tietoakaan.

Ruoan jälkeen tehtii pullia- tällä kertaa tosin äiti teki vain taikinan ja sai vain voidella pullat ja laittaa uuniin. Isäntä ja lapset leipoivat pullia ahkerasti. Tuli jos jonkunmallista ja näköistä pullaa mutta hyviä ovat jokainen :) Kokeiltiin muutama pulla tehdä sydänmuotillakin- lapset teki sitten ihan itte muutaman ja kyllä tuli sen kokoisia että neljään pekkaa saa yhden semmosen sit syödä ;)

Tässäpä isännän:

Ja päällä sitten osa lasten tekemistä, päällä raesokeria, appelsiini nonparelleja ja sydän nonparelleja :)
Ja sitten pätkis eli minttusuklaa muffinseja :)

Nää kyll valitettavasti lässähti vaikka kauniisti ne uunissa kuitenkin kohosi. Kokeilin jopa sitä että jätin parista pätkiksen pois sisältä mutta ei auttanut :/ mitä lie tein väärin taikina vaiheessa :/... 


että tälläisia herkkuja tänään :)

Ja ohjeet ovat tällä kertaa Kinuskikissan sivuilta- luotto sivuilla, Myllyn parhaalla ei enää ollut selkeitä ja hyviä ohjeita joidenka mukaan olen ennen tehnyt tai sit en vain löytänyt enää. Eli Kinuskikissasta tulkoon uusi resepti luolani pahan päivän varalle kun en kirjoista jaksa etsiä :D

ja täältä siis: 
Pullat - Klikkaa tätä!
Minttusuklaamuffinsit (pätkismuffinsit) - Klikkaa tätä!

Näihin makoisiin tunnelmiin on hyvä lopetella! :)

-Miiuska-


1 kommentti:

  1. MMmmmmmm.... maistuis mummillekin muksujen ja muksun tekemät herkut..... =) Äiti / Mummi

    VastaaPoista