maanantai 7. lokakuuta 2013

Koulussa: Herkullista Lohi-parsa piirasta

Tätä on jo tehty pariin otteseen ja olen kumpanakin kertana ostanut tätä kotiin. Ihan mielettömän hyvää!

RESEPTI:

Pohja:
3 dl Vehnäjauhoja
½ tl Suola
125g voita tai margariinia
3/4 dl Vettä


Täyte:
1 Sipuli
150g Parsakaalia (pakaste) Tai tuoretta pienittynä 130g
150g Kylmäsavulohisiivuja tai kokonaisesta paloja
1½ prk (125g) tuorejuustoa (koskenlaskijaa tms)
2 dl Kermaa
1 dl Maitoa
2 Munaa
2 rkl vehnäjauhoja


Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasvan kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä kevyesti painellen piirakkavuoan pohjalle.

Hienonna sipuli ja levitä pohjan päälle. Sulata ja/tai pieni parsakaalit. Paloittele lohi. Levitä parsakaali ja lohi vuokaan.

Sekoita tuorejuuston joukkoon vähän kerrassaan kermaa jotta saat tasaisen liemen. Lisää maito, munat ja vehnäjauhot. Kaada täytteiden päälle.

paista 200°C n.35minuuttia. Suojaa foliolla kun se on saanut hieman väriä.

mitä tein itse toisin?
Suolaa saisi olla hieman enemmän tai jopa mausteinen tuorejuusto koska muuten tulee suht mautonta. Itse emme laittaneet foliota vaan annoimme paistua sellaisenaan. 




-Miiuska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti